Reserva la teva taula

profiteroles

Les propietats de la xocolata

setembre 6th, 2012

La xocolata procedent del cacau, es un aliment molt comú en tots els nostres postres. Aquest aliment és excel·lent per la tristesa, l’ansietat i la irritabilitat. Conté un conjunt de proteïnes que estimulen algunes zones fisiològiques del nostre organisme, incloent la del sistema nerviós o la circulació sanguínia.

Aquest dolç va ser introduït a Europa pels espanyols, després de la conquesta de les amèriques. Eren els indígenes del sud d’Amèrica que el consumien des de feia ja segles, i fins i tot, l’utilitzaven com a moneda. Per aquestes cultures era considerat com l’aliment dels deus.

El cacau conté triptòfan, un aminoàcid que afavoreix la producció de serotonina que produeix felicitat. També conté anandamina que activa receptors del cervell relacionats amb el plaer i la lucidesa mental, i desatura ràpidament el colesterol de l’organisme i ajuda a la reducció de la pressió arterial. La fibra dietètica també es troba en el cacau i ajuda als moviments intestinals. Les polifenoles, per un altre costat, són substàncies que prevenen l’aparició d’alguns tipus de càncer.

Sempre s’ha dit que la xocolata és un aliment que engreixa, però com tots els aliments si es consumeix sense excessos, pot ser molt beneficiaria per el nostre organisme.

A la nostra carta de postres podreu trobar postres d’autèntica xocolata que seran la vostre delícia del dia