Reserva la teva taula

Bunyols_de_bacalla

Bunyols de bacallà

març 15th, 2013

Com ja sabeu durant la Quaresma és tradició no menjar carn, i nosaltres us oferim algunes idees per fer plats que portin ingredients alternatius. Avui us portem una nova recepta que s’elabora amb el nostre peix estrella, els bunyols de bacallà. Una recepta amb ingredients molt senzills però una mica elaborada de fer.

Els ingredients que necessitarem són:

– 2 trossos de bacallà dessalat
– 1 ou
– 1 got de llet
– 200 grams de farina
– 8 grams de llevat en pols (1/2 sobre)
– 2 alls picats
– julivert
– oli de girasol
– sal

Primer de tot netejarem el bacallà ja dessalat i posarem al foc una olla amb aigua per bullir. Mentre esperem que bulli l’aigua, podem picar l’ all i el julivert amb l’ajuda d’un morter. Quan bulli l’aigua hi posem el bacallà i el deixarem coure durant uns dos minuts de rellotge. Després el deixarem refredar i un cop estigui llest, l’esmicolarem i el posarem al morter juntament amb l’all i el julivert, amb molt de compte per poder treure totes les espines i ho picarem tot junt.

Quan tinguem una massa bastant homogènia, hi evocarem l’ou i seguirem picant, després hi posarem la llet i també ho remenarem. Un cop ho tinguem llest, en un bol amb la farina posarem tota la barreja i tornarem a barrejar per lligar-ho tot. Un cop tinguem la textura cremosa, posarem l’oli de girasol a escalfar per fregir els bunyols.

Per acabar, amb l’ajuda d’una cullera hi anirem evocant la crema i deixant que la massa es fregeixi. Amb molt de compte haurem de donar la volta a cada bunyol per evitar que es cremin, i així es puguin fer per totes bandes. Quan els traiem els reservem una estona amb paper absorbent per evitar l’excés d’oli, i després només els haurem de servir. Bon profit!