Reserva la teva taula

mongeta tendra

Una amanida diferent!

agost 17th, 2013

L’estiu és temps de menjar lleuger, de consumir aliments que ens refresquen i que ens ajuden a combatre la calor. Durant aquests mesos és habitual menjar amanides, sopes fredes, gaspatxos, gelats… però podem ser creatius i utilitzar aliments que normalment mengem calents per fer un plat ben estiuenc.

La mongeta tendra és un exemple de verdura que acostumem a consumir directe de l’olla i que, en canvi, si la deixem reposar ens permet utilitzar-la com a base d’amanides molt nutritives i refrescants. Te molt poques calories (menys de 30 kcal per 100 grams) ja que el 90% del seu pes és aigua i una bona quantitat de fibra (2,5 grams per 100 grams). A més, conté una pila de vitamnies i minerals essencials pel nostre organisme: A, B2, B6, B9, C, potassi, calci, magnesi i crom!

Els efectes positius sobre l’organisme són molts, ja que actua com a antienvelliment, com a diurètic i depuratiu i és molt bona en casos de diabetis.