Reserva la teva taula

coca San Juan

Recepta: Coca de Sant Joan

juny 22nd, 2012

Avui desde la cuina de Can Tenli us portem la recepta per a preparar una deliciosa coca de Sant Joan.
Com sol passar en el mon de la cuina, hi ha cents de receptes per a preparar el mateix plat, i cadascú li dona el seu toc personal. Nosaltres us portem una modalitat que sens dubte us quedarà deliciosa!

Ingredients

250g de farina de força
100g de mantega
2/3 Ous
100g de sucre
20g de llevat
1/2 got de llet
1 branca de canyella
Fruita confitada variada
Pinyons
Ralladura de llimona
1 raig d’anís
Sal

Preparació

Poseu el llevat en un cassó i desfeu-lo amb una mica de llet calenta. Afegiu 3 cullerades de farina i barrejeu amb cura fins que us quedi una massa ben fina i lligada. Reservareu la massa fins que dobli el volum.

Tot seguit, feu un volcà de farina sobre el marbre i poseu al centre els ous, la sal, la mantega, la ralladura de llimona, el sucre i un raig d’anís.
Treballeu amb ganes la massa hi tot seguit, afegiu l’altre massa que havieu reservat i barrejeu tot be fins que obtingueu una massa fina i compacta.

Ara que ja tenim la massa preparada, posarem a punt la safata del forn untada amb una mica d’oli o mantega i estirarem la massa amb la forma que ens agradi mes, tenin en compte que ha de quedar amb un gruix d’1cm aproximadament.
Posarem per sobre de la massa els pinyons i la fruita que us agradi tallada a trossets. Procedirem a pintar per sobre amb una mica d’ou, espolsarem una mica de sucre per sobre i reservarem una estona perquè la massa acabi de trobar el volum adecuat.

Posarem la coca al forn a uns 180 graus i ho deixarem coure durant uns 20 minuts.

I ja tenim la coca preparada, només falta acompanyarla amb un bon cava i compartirla amb qui et vingui de gust!

A Can Tenli, per aquesta nit tan especial, us hem preparat un menú boníssim per només 22€ que inclou coca de Sant Joan i cava, i el podreu disfrutar a la fresca a la nostre agradable terrasa.
Podeu consultar el menú complert a www.cantenli.com